Григор Димитров обяви името на новия си треньор

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално обяви името на новия си треньор.


Това е световно известният австралиец Роджър Рашийд, който е работил с имена от калибъра на Лейтън Хюит, Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга, като с последния бяха заедно до месец август този сезон.


Както е известно, наскоро хасковлията напусна шведската академия Good to Great, търсейки нов път на лично развитие. Димитров обаче подчерта, че на този етап ангажиментите му с австралийския специалист ще бъдат краткосрочни.


"Роджър (Рашийд) и аз се съгласихме да прекараме малко време заедно в краткосрочен план, за да ми помогне с подготовката за сезон 2014. И двамата нямаме търпение да стартираме това сътрудничество", написа Гришо в личния си профил във Фейсбук.


Любопитното около 44-годишния Рашийд е, че той е бивш състезател по австралийски футбол. Специалистът е от ливански произход, като между 2003 и 2007 година тренира бившия №1 в света Лейтън Хюит. В последствие работи и с двамата французи Гаел Монфис и Жо-Вилфред Цонга.


Роджър Рашийд може да се похвали и с кариера на професионален тенисист. Върховото му постижение е №192 в световната ранглиста през 1992 година. Преди седем години той прекрати кариерата си на състезател, концентрирайки се изцяло върху треньорската си дейност.