С български победи започна Европейската купа по таекуондо в Пловдив

Убедително начало на българските спортисти в първия ден на Европейската купа по Таекуон-До ITF. Надпреварата се провежда в спортната зала на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски, като през днешния ден се състояха елиминациите при деца  и юноши .Със сигурност България ще има доста медалисти при подрастващите, имайки предвид силното им начало и класирането във финална фаза. Рекордните 627 състезатели от 11 държави участват на Bulgarian Open, което се провежда за 15-та поредна година. Шампиони от Австрия, Англия, Уелс, Хърватия, Италия , Босна и Херцеговина, Сърбия , Словения, Гърция, Македония, Хърватия  и България ще разпределят медалите по –късно тази вечер и утре. От чужбина за събитето дойдоха Гранд Мастер Майкъл Пруит (Уелс), който е президент на Европейската федерация по Таекуон-До ITF. Финансовият и административен директор на Световната федерация ITF Ким Хьонрак от Северна Корея също е в Пловдив, както и Мастер Гари Милър от Англия- вицепрезидент на съдийската комисия към  Европейската федерация. Гостите бяха запознати с историята и традиците на града, след като заедно с президента на родната федерация Марио Николов и кмета на р-н „Тракия” Костадин Димитров посетиха част от забележителностите на Пловдив.

Спортната зала с капацитет около 1000 зрители е пълна със зрители, които окуражават българските таланти по пътя към финалите в различните възрастови групи. Тази вечер от 18.30 часа е официалното откриване на Bulgarian Open. На церемонията ще присъства и зам. министъра на младежта и спорта Асен Марков.

Утре са най-очакваните спаринги с елиминации и финали при юноши старша възраст, мъже и жени. Срещите започват в 9 сутринта и ще продължат до вечерта, когато ще бъде и награждаването на призьорите.