Завърши ветроходната регата Kaliakria Cup 2013.

С успешна гонка в два триъгълника и скорост на вятъра 4 метра в секунда завърши ветроходната регата Kaliakria Cup 2013. Днешното състезание приключи без протести и оспорвания.

 

В генералното класиране в клас Conrad 25R на първо място финишира "Феникс ДСК Родина" от "Черноморец Бургас", на второ - Metch от клуб "Черно море Бриз", a на трето - Cuantum Racing от клуб Pontos.

 

В клас Rally на първо място в генералното класиране излезе яхтата Extasy от клуб Pontos, на второ - Petra от същия клуб, а на трето - Blue Magic от Ветроходен клуб Балчик.

 

В клас IRC I на първо място е "Чакал" от "Георги Георгиев - Порт Варна", на второ е Evil Woman от "Св. Никола", а на трето - Xtrema.

 

В клас IRC II на първо място е LZ Yachting от Bavaria Yachts, на второ - украинската Avalon, а на трето - Sundowner от "Port Bugras".

"Изключително щастливи сме, че имахме двa успешни състезателни дни в тазгодишното издание на Kaliakria Cup.

 

Събрахме рекорден брой лодки - 35, 203-ма състезатели, две международни участия и гости състезатели, които донесоха още адреналин и вече гледаме към седмото издание и изненадите, които то ще донесе", наза Ангел Лингорски от Kaliakria Resort, спонсор на регатата.