Габриела и Стефани Стоеви започват от втори кръг на световното

снимка: bgolympic.org

Българките Габриела и Стефани Стоеви разбраха жребия си за Световното първенство по бадминтон, което ще започне в Джакарта от 10 август.

В първия кръг европейските шампионки от Баку почиват, защото са поставени под №16 в основната схема на двойки. На 1/16-финалите златните сестри очакват победителките от двубоя между Фи Чо Сун/ Амелия Алиша Ансели (Малайзия) и Шарка Крижкова/Катерина Томалова (Чехия).

"Жребият е добър, стига момичетата да играят на 100 процента, – коментира от Индонезия треньорът на Стоеви Гюнтер Хубер. – Най-вероятно ще срещнат малайзийките, които са №25 в света, във втория кръг. На Откритото първенство на Швейцария Габи и Сиси играха приятелски мач срещу тях и ги победиха сравнително лесно с 2-0 гейма".

При успех на осминафиналите Габриела и Стефани ще се изправят срещу водачките в схемата Мисаки Мацумото и Аяка Такахаши от Япония.

"В мач срещу световните номер едно няма какво да губиш. Сериозни съпернички са, но не са непобедими. Тази година претърпяха няколко поражения вече", заяви още германският специалист.

На единично Линда Зечири играе срещу германката Карин Шнаазе, а Петя Неделчева се изправя срещу канадката Рейчъл Хондерич.

Сестри Стоеви тренират вече в големия клуб "Джая-Рая" в Джакарта. Благодарение на усилията на тяхната мениджърка Каролина Зографова и на Гюнтер Хубер, Габриела и Стефани ще направят спаринги със световни звезди.

Те ще играят в зала "Руди Хартоно" срещу олимпийския шампион от Пекин на двойки Маркис Кидо, петата в световната ранглиста при дуетите Грейсия Поли и много други.

От този клуб са тръгнали първите олимпийси шампиони в бадминтона Алан Буди Кусума и Суси Суасанти (Барселона`92), както и легенди в спорта с перото като Кристиян Хадината, Тони Гунаван и Имелда Виоджено.

"Условията за тренировки са перфектни, но още се опитваме да свикнем с адската жега и високата влажност на въздуха", каза в заключение Габриела Стоева.