Лудост: Турски пилот полетя с 400 км/ч на мотоциклет (ВИДЕО)

галерия:

Кенан Софуоглу (Kenan Sofuoğlu), професионален мотоциклетен състезател от Турция, счупи световния рекорд за най-висока скорост с мотоциклет по обществен път, вдигайки невероятните 400 км/ч на новопостроения мост Осман Гази в измитския залив. Софуоглу, който е четирикратен световен шампион по мотоциклетизъм в шампионата Supersport, направи своето постижение с машина Kawasaki Ninja H2R.

За своето уникално изпълнение, пилотът на Red Bull се е подготвял близо 4 месеца и след като метеорологичните условия станали почти идеални в утрото преди официалното откриване на съоръжението, Kawasaki дали зелена светлина за тестове. Така, пилотът ускори от място до немислимата скорост за 26 секунди!

"След 4 месеца подготовка успях да вдигна 400 км/ч. Уникално е! Когато се свързах с Kawasaki миналата година, те ми казаха, че този модел може да вдигне 380 км/ч. Само с малко насторйки, обаче, и без никакви модификации успяхме да вдигнем 390 км/ч при първия ни опит преди няколко седмици", заяви щастливият рекордьор.

"Целта ми беше да направя рекорда по време на церемонията за откриване на моста, но времето ни позволи да направим опита си в 5 часа сутринта. Не мисля, че някой е минавал по този мост толкова бързо... В Суперспорт шампионата вдигаме до 300 км/ч, така че 400 км/ч са мечта. За щастие, успяхме да постигнем мечтата си."