Двама българи стартират в хард-ендуро надпреварата King of The Hill 2016

Близо месец преди първото домакинство на България в Балканския шампионат по Хард Ендуро през май, някои от родните пилоти тренират усилено из европейските трасета. За първи път страната ни ще има двама състезатели в екстрийм-ендуро надпреварата King of the Hill, която ще се проведе този уикенд (9-10 април) в Румъния. Това са младият талант Теодор Кабакчиев (KTM), който ще стартира в клас Pro и опитният Стоян Пачарозов (Gas gas), който ще опита да се справи с конкуренцията в клас Expert.

Сезон 2016 стартира много добре за Кабакчиев, който спечели победата в Ендуро Фест Кърджали в профи класа. След това състезателят на Габрово взе участие в надпреварата No fear, no limits в Хърватска, където завърши на 12-то място от 56 участници. В края на март Кабакчиев триумфира безапелационно в първия кръг от Балканския шампионат по Ендуро, който се състоя в Себис (Румъния). Сега 18-годишният талант е готов да повтори този невероятен успех и в Арад.

За Стоян Пачарозов това е първо участие в King of the Hill. Той ще се състезава в клас Expert, еквивалентен на клас Standart в родния шампионат. Пачарозов се представи доста добре в миналогодишното издание на BG-X Enduro-шампионата, завършвайки на 2-ро място в Standart и спечелвайки титлата в любителския “Сеньор 45+”.

Четвъртото издание на King of The Hill стартира с атрактивен пролог в центъра на добре познатия от супермото състезанията румънски град Арад и по думите на организаторите с изцяло нов и уникален формат. За интересното и в същото време трудно трасе се е погрижил опитният Холгер Детман, който проектира траковете в SuperEnduro шампионата. През втория ден състезателите ще трябва да се справят с типичен хард-ендуро трак, който ще бъде истинско предизвикателство особено за онези в Pro-класа, където ще кара и Кабакчиев. Третият последен ден е “черешката на тортата”. Трасето ще преминава през гориста местност и ще бъде съставено изцяло от екстремни секции, които ще отличат най-добрите в отделните категории.

В същото време у нас с пълна пара тече подготовката за първия кръг на Балканския шампионат по Хард Ендуро. Той ще бъде символично озаглавен “Гората на страха”, което предсказва кошмарния терен, особено за професионалистите! Състезанието ще се състоив периода 13-15 май из живописните райони на Габрово, а заявки вече се приемат на официалния сайт на събитието: http://www.hardendurobulgaria.com.