Багата отново може да се бие с Емеляненко

снимка: БГНЕС

Световният шампион по професионален ММА Благой Иванов-Багата може отново да се изправи срещу легендата в бойните спортове Фьодор Емеляненко, който планира да се завърне на ринга. Най-добрият ни ММА боец сподели това в Пресклуб "България", предаде репортер на БГНЕС.

Багата в началото на юни завоюва титлата в тежка категория на веригата WSOF след победа над канадеца Смелиньо Рама и на 17 октомври ще я защитава срещу американеца Дерик Мемен, известен с прозвището Пещерния човек.

Ако го победи, Багата отново може да се бие с Емеляненко. Българинът има една победа срещу легендарния руснак, която записа насред родината му през 2008 г. във финала на Световното първенство по бойно самбо. Багата разказа подробности за подготовката си за мача с Рама и за плановете си за предстоящия бой с Дерик Мемен.

"От ноември месец започнах да се готвя за този мач. През декември разбрах, че ще играя срещу Рама. Знаех, че е по-млад от мен и мисля, че направих всичко, което трябваше да направя. Проведох два лагера, които според мен оказаха добро влияние. С едни от най-добрите бойци от тежката и полутежката категория, с двама от шампионите. Това си оказа влияние и така ми беше по-лесно за предстоящия мач. В Лас Вегас най-много тренирам с наставника ми по бокс Родни Крислър. Започнах се с него в залата на Флойд Мейуедър-младши, той е работил и с него, както и с Майк Тайсън и други доста известни боксьори. Просто си допаднахме още от първия път. Най-вече като стил, тъй като той е тежък и може да поема силни удари. Набляга повече на нокаутиращите удари".

Багата разказа и подробности за хранителния си режим. Той не обича много месото и набляга повече на риба. Готви си овесени ядки за закуска предимно, а понякога и не вечеря въобще, когато има да сваля килограми. Иванов не смята да променя режима си заради предстоящия съперник Мемен, с който ще се бие през октомври в Машантъкет, Кънектикът. Българинът ще смени единствено спаринг-партньорите си и в момента търси подходящите хора, тъй като Мемен е по-висок от него. /БГНЕС