Двуметров руснак нанесе първа загуба на Багата

Най-добрият български ММА боец Благой Иванов – Багата допусна първо поражение на професионалния ринг. Той загуби от двуметровия руснак Александър Волков във финала за световната титла на веригата „Белатор“. Галавечерта се състоя в "Ландърс Сентър" в Саутхейвън, Мисисипи.

Така Волков прекъсна серията от 11 поредни успеха на Багата, като в същото време за него това бе победа номер 22 от общо 26 битки между въжетата. Тази победа даде право на Александър Волков да спори за световната титла в ММА, което беше голямата цел на Благой Иванов.

Все пак българинът няма от какво да е недоволен, след като само преди две години не се знаеше дали ще се пребори със смъртта, оцелявайки по чудо след инцидент с нож.

Двубоят започна много оспорвано, като първият рунд протече напълно равностойно. Руснакът имаше сериозно ръстово превъзходство, но Багата се защитаваше добре, като частта премина предимно в стойка.

Във втория рунд Иванов свали Волков на земята, но руснакът успя да заеме по-добра позиция и мина в гръб на българина, а след това съумя да му направи ключ на врата, принуждавайки го да се предаде.