Багата преби американец за победа №10

снимка: Булфото

Един от най-добрите бойци на България Благой Иванов - Багата продължава да ниже победа след победа, откакто се завърна на ринга след почти фаталния за него инцидент в центъра на София.

Тази нощ Благой записа десетата си победа на професионалния ММА ринг, налагайки се убедително със съдийско решение над Рич Хейл на турнира "Bellator 111".

За Багата това бе и трети пореден успех, откакто през месец септември поднови кариерата си на боец след животоспасяващата операция в "Пирогов" и времето, прекарано в състояние на кома.

За разлика от мачовете с Мани Лара и Кийт Бел, които приключиха с победа на българина още в първия рунд, този път битката между Иванов и Хейл продължи докрай. Двамата бойци изиграха пълни три рунда в Такървил, Оклахома.

Първият рунд на срещата започна с леко предимство на американеца, но постепенно Багата започна да навлиза в мача, взимайки превес над своя опонент.

Във втория рунд Благой Иванов натисна Хейл и бе близо до преждевременен успех, но американецът успя да оцелее до финалната трета част на сблъсъка. Там Багата не допусна изненади и завърши срещата, получавайки пълно единодушие от съдиите край ринга.

Двубоят между Благой Иванов и Рич Хейл бе 1/4-финален от десетия сезон в надпреварата в тежка категория на веригата "Bellator".