"TWINS MMA 13" подари на Стара Загора незабравима галавечер

В спортна зала "ДЗУ" в Стара Загора се проведе тринадесетото издание на бойната галавечер TWINS MMA.

Погледите на феновете на бойните спортове в страната бяха насочени към ринга в реновираната функционална зала, в която те станаха свидетели на поредното шоу в смесените бойни изкуства, с марката ТWINS.

13-ата галавечер, организирана от популярния промоутър, се проведе с помощта на община Стара Загора, като след София и Горна Оряховица, сега за пръв път ТWINS привлече вниманието на аудиторията в Стара Загора.

В рамките на 4 години, организацията успя да реализира 13 турнира, с което завоюва лидерска позиция сред ММА-веригите у нас. Първото издание на надпреварата беше на 1 март 2013г.

"Ние даваме поле за изява както на утвърдени бойци, така и на млади надежди, които иначе никога нямаше да направят професионален дебют", коментираха организаторите.

Битките бяха максимално емоционални, драматични и непредвидими до последния момент, като в спор с многократни шампиони на Гърция, българските бойци записаха редица вълнуващи успехи.

В мача на вечерта Мариян Димитров надделя над Костас Калибас, в категория до 84 кг. Старозагорецът, който е световен вицешампион за 2015 г. по бойно самбо, има вече 4 победи на професионалния ММА ринг. След спечелени титли в класическата борба, бойното самбо и граплинга, тази вечер, в родния си град, той изправи публиката на крака, надигравайки повече от категорично своя опонент.

Калибас нямаше много възможности да противодейства на Мариян, като предимно целеше да се защитава от мощните му удари. И на земя, и в стойка, Димитров бе категорично по-класният от двамата съперници и заслужи изцяло успеха си. За него той получи редица престижни награди от основните спонсори на събитието, а пък още при излизането си той акцентира вниманието на присъстващите медии, като се появи в компанията на екип от гайдари, придружили го с музикален съпровод на живо на ринга.

Мачът на Димитров беше предхождан от сблъсък между Валентин Бенишев и Йоанис Анагностополус, в категория до 70 кг. Многократният шампион по борба и номер едно на Стария континент в бойното самбо - Бенишев превъзхождаше Анагностополус във всеки познат на специалистите в тази сфера аспект. Основната задача на Йоанис бе да лежи по гръб и да се пази от българския си съперник, избягвайки поредното му атрактивно хвърляне, след които доста често опонентите на Валентин не се изправят веднага на крака, а в много случаи и не успяват да продължат срещата.

Гръцкият боец все пак завърши мача си, но победата бе за Таланта от Раднево, който вече разполага с 15 успеха от 15 свои срещи. Бенишев е европейски шампион и световен вицешампион за 2016 г. по бойно самбо. След титли по борба започва да се занимава с ММА, дебютира през 2012г и до момента на професионалния ринг остава непобеден.

В друга емоционална битка от TWINS MMA 13, дългоочакваната поява на трикратния световен шампион по бойно самбо Росен Димитров стана факт.

Както медията ни вече ви информира, за двубоя на Близнака в Стара Загора, от столицата пристигна гласовита група фенове на треньора на националния ни отбор по бойно самбо, която го подкрепя по време на целия сблъсък.

Росен Димитров се изправи срещу Христос Ласкарис, в мач от категория до 77кг, като записа 32-ата си ММА-победа и отново успя да зарадва публиката с уменията и класата си, доказани не един и два пъти на професионалния ринг.

Ласкарис, който е носител на черен колан по бразилско жиу-жицу, а е и шампион по граплинг, даде известен отпор на Димитров, но малко по малко Близнака вкара срещата в удобно за него темпо и наложи волята си над своя опонент.

Ласкарис просто не разполагаше с необходимите аргументи в "спора" си с Росен Димитров, като се видя принуден да признае превъзходството му.

В друг българо-гръцки мач победата отново бе за родните ни състезатели, като след напрегната битка, Янко Борисов отказа съперника си Мойсис Папалексис. Два наглед равностойни рунда бяха последвани от недвусмислен знак от щаба на Гърция, с който бе дадено да се разбере, че Папалексис няма как да продължи съпротивата си. 

Шампионът по борба Калоян Колев надделя над Мартин Даринов с технически нокаут, в категория до 93 килограма, която бе и най-тежката за вечерта.

В категория до 66 килограма Панко Панчев отказа Мартин Тодоров, прилагайки му задушаваща хватка, довела до събмишън. Тодоров натрупа опит в мачове в ММА, а разполага с такъв във френския бокс и кудото, но представителят на домакините го принуди да се предаде, заключвайки го успешно.

В двубой до 77 килограма Владислав Генов приложи успешен армбар на Мартин Лабазанов и го отказа, а Мартин Стоичков надделя над представителя на домакините Митко Илиев. Мачът бе оспорван през цялото време, като в определени  моменти изглеждаше, че Илиев има известен превес, но в крайна сметка бе победен от Стоичков.

Всички крайни резултати от TWINS MMA 13:

- Мариян Димитров срещу Костас Калибас (Гърция) до 84кг (победа за Димитров - ТКО)

- Валентин Бенишев срещу Йоанис Анагностополус (Гърция) до 70кг (единодушно съдийско решение, в полза на Бенишев)

- Росен Димитров срещу Христос Ласкарис (Гърция) до 77кг (победа за Росен Димитров)

- Янко Борисов срещу Moйсис Папалексис (Гърция) до 77кг (успех за Борисов - съдийско решение)

- Калоян Колев срещу Мартин Даринов до 93кг (победа за Колев - ТКО)

- Панко Панчев срещу Мартин Тодоров до 66кг (успех на Панчев - събмишън)

- Митко Илиев срещу Мартин Стоичков до 77кг (победа за Стоичков - съдийско решение)

- Владислав Генов срещу Мартин Лабазанов 77кг (краен успех за Генов - армбар)

topsport.bg