Българската дрифт федерация и "Дунев мотор спорт" изпращат 2010-та с шампионско шоу

галерия:

На 19 декември /неделя/ от 9:30 часа на картинг пистата в Студентския град „Дунев мотор спорт"/ДМС/ и Българската дрифт федерация /БДФ/ организират финалното за годината шампионско шоу и връчване на годишните награди за 2010 г., каза на пресконференция в Пресклуб „България" европейският шампион и президент на БДФ Тодор Дунев.

 

Пистата е специално подготвена за дрифт, а снегът може и да не се чисти, за да стане състезанието още по-интересно.

 

Тази година се проведе само един кръг от държавното първенство, но плановете на ръководството на федерацията за 2011 г. са да има повече прояви, като се очаква финансова подкрепа от Министерството на физическото възпитание и спорта и от нови спонсори. Тази година по стъпките на Тодор Дунев тръгнаха няколко млади пилоти, които участваха в гръцкия шампионат Drift Wars и се представиха отлично.

 

Президентът на ДМС Бончо Дунев заяви пред репортерите, че колата, с която Тодор спечели европейската титла, вече е на съставните си части и се работи усилено по новата кола, която трябва да бъде готова за началото на сезона. Изискванията към сигурността на автомобилите на състезанията в САЩ, на които Тодор Дунев се подготвя да участва, са много големи, затова всичко трябва да бъде изработено перфектно. Ще се направи всичко възможно през 2011 г. Тодор да има поне 7-8 старта.

 

В началото на януари Бончо Дунев ще пътува за Китай, където се очаква да сключи договори със спонсори от Азия.