Грациите отлетяха за Минск с големи амбиции, но и под стрес

снимка: ансамбъл

Ансамбълът ни по художествена гимнастика замина рано тази сутрин за Минск, където от 4-ти до 6 август ще се проведе световна купа от сериите „Чалъндж”. Припомняме, че това е втората по категория надпревара, след като през пролетта се проведоха най-силните четири световни купи – София, Песаро, Баку и Ташкент.

Момичетата на Весела Димитрова и Михаела Маевска – Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ели Бинева, Теди Александрова и Мадлен Радуканова, до момента имат три златни медала в многобоя от четири световни купи. Нашите спечелиха Песаро, Баку и София, а останаха със сребро в Ташкент. След това не участваха в „Чалъндж” състезанията в Портимао, Гуадалахара и Берлин.

„Не мога да обещавам медали. Разбираме, че очакванията на хората са големи, но отборът е млад. Иска ми се да бъдат спокойни, защото и момичетата са в стрес. Мисля, че нещата ще се получат”, коментира на заминаване Весела Димитрова.

За Минск заминаха и двете ни най-добри момичета в индивидуалното – Невяна Владинова и Катрин Тасева,  пише Блиц. „Миналата седмица бях на състезание в Полша – Световните игри. Мисля, че беше полезно, но все още не бях готова. Очакванията са доста по-големи напоследък, по-трудно е, но не сме машини, случва се и при нас да грешим. Гледаме да не се разстройваме, учим се от грешките”, каза Неви.