Цвети Стоянова: Още не са ми дали обещания медал от Рио! Само аз останах без олимпийска пенсия, а най-добрата ми приятелка ме изостави

снимка: фейсбук

Грацията Цветелина Стоянова направи нови разкрития в предаването "Папараци" по Нова телевизия. Бившата гимнастичка, която в началото на миналото лято пробва да се самоубие, скачайки от 6-ия етаж на блок, бе искрена в изповедта си и не скри любопитни подробности около новия си живот извън залата и подробности от миналото си на активен спортист.

"За пръв път чувам, че трябва да имам медал от Олимпиадата в Рио. Никой не ми е давал медал от състезанието, както се говореше. Сега живея с моя приятел, а в жилището не държа дори отличия от каквито и да е надпревари. Като цяло искам да забравя за периода си като гимнастичка. Спортувах в залата заради починалата си майка, която много искаше да успея в художествената гимнастика. Мисля че съм й сбъднала мечтата. Не съм амбициозен човек и никога не съм била влюбена в спорта. Залата не ми липсва. Към днешна дата мисля, че лишенията, които изтърпях не си заслужаваха", призна Цвети.

"Не съм получавала част от парите, които държавата е дала за бронзовия медал на момичетата след Рио. Ако са им дали пари и те са обещали да ми дадат и на мен, то аз съм сигурна, че ще си спазят казаното. Може обаче медиите да си го изсмукали от пръста и да няма такова обещание. Аз не ламтя за никакви пари, искам да се знае. Аз дори нямам олимпийска пенсия, както всички други мои екс съотборнички. Лично министърът ми каза, че не съм я заслужила, защото не съм пътувала до Бразилия за Олимпиадата. Това е. Макар че баща ми, който също преди години не е пътувал за Олимпиада, но е бил част от отбора по бокс - после е получил доживотна олимпийска пенсия. Не занм - може би вече законите са променени в това отношение", обясни с болка в гласа чаровницата. И продължи:

"Аз не исках публично да оповестявам, че с моята бивша най-добра приятелка Цветелина Найденова съм скарана. Не знам къде се пропука нашето приятелство. Наистина. Прочетох си последния чат с нея. Оказах се права, че през януари в чата ние не се караме или обиждаме. Просто стана ясно, че аз нямам място повече в нейния живот. Така и не ми каза какво се е случило, за да стане така. В този чат й казвам,ч е я обичам, но май за нея няма значение. Много хора ме изоставиха след инцидента. В болницата се борих за живота си, а сега се боря с живота , за да продължа напред. Това, че доста хора ме изоставиха след болницата е чудесен урок за мен. Това ми показа кой истински държи на мен", обясни емоционално Стоянова. И добави:

"Няма шанс от моя страна да се сдобрим, просто видях много неща, които е писала и казала за мен Цветелина Найденова. Това означава край на отношенията ни завинаги", отсече Цвети. Тя осветли и плановете, които си правят с гаджето й - вратаря Александър Любенов (на снимката). В миналото той пази за Левски, а към настоящия момент е под рамката на Локо (Сф) във Втора лига.

"Със Сашо няма да правим сватба засега. Ако все пак се омъжа за него - искам аз да си ушия роклята. В момента имаме други приоритети. Моята цел сега е да се излекувам напълно, а той иска да има добра кариера. Ето защо в момента не плануваме сватба. И двамата сме по на 22 години, доста сме млади. Няма да има сватба в близките 5-6 години. Аз сега почвам да ходя по дискотеки и да живея пълноценно, защото като гимнастичка не бе така. Говорим си и за дете, но не е назрял моментът. Има време. Няма да е обаче скоро. Едно бебе иска пълна отдаденост, аз сега не мога да му я дам, защото едва се грижа за себе си"

"Няма в бъдеще да повтарям стари грешки, защото съм помъдряла. Бъдещето ми не го свързвам със спорта. Занимавам се в момента с няколко проекта, но са далеч от художествената гимнастика. Сега едва смогвам с рехабилитацията, а и с моите идеи и неща, с които се занимавам", разкри хубавицата.

"Искам да благодаря на много хора, които бяха до мен. На първо място изразявам благодарност на Господ и на докторите. Имам 3 операции - първата я извърши д-р Илиев, втората и третата - д-р Габровски. Също така на д-р Георгиев, на Красен Кралев, на Илиана Раева, която пое разходите в болницата. Благодаря и на моето семейство и на всички, които се молиха за мен!", завърши Цветелина Стоянова.