Президентът Румен Радев поздрави Мария Гигова по повод нейната 70-годишнина

Държавният глава Румен Радев поздрави днес една от големите звезди на българската художествена гимнастика Мария Гигова по повод нейната 70-годишнина.

„Забележителният Ви професионален път и постиженията Ви в художествената гимнастика Ви отреждат почетно място на най-високите върхове на българската и международната спортна история. Трите Ви титли на абсолютна световна шампионка поставиха страната ни сред великите сили в художествената гимнастика“, се казва в писмото на президента.

Държавният глава подчертава, че изключителните спортни успехи на Мария Гигова са ярко доказателство, че големите и значими успехи във всяка сфера се постигат не само с талант, но и с неуморен труд, постоянство, силен дух и желание за победа.

„Бих искал да изразя своето дълбоко уважение към Вас не само като към доайен на художествената гимнастика, но и като към човек, за когото развитието на спорта в България се е превърнало в лична кауза. Желая Ви здраве, щастие и вдъхновение“, се казва още в писмото на президента Румен Радев до Мария Гигова.