Абсурдистан! Откраднаха гумите на колата на Ина Ананиева

Добре дошли в Абсурдистан. Неделя е. Ден за избори. Иска ти се да гласуваш, за да не стоиш безучастен. Обаче отваряш прозореца и поглеждаш навън. Виждаш колата си подпряна на крик и... камък. Гумите ги няма. Такова нещо се случваше в началото и средата на 90-те. Тогава действаха други правила - крадяха гуми и чистачки, и точеха бензин от резервоарите. Двайсетина години по-късно явно тези правила не са се променили. И пак диктуват модата.

Доскорошната ни треньорка на националния отбор по художествена гимнастика Ина Ананиева стана жертва на кражба, пише Блиц. „Старателни” майстори от района на квартал Красна поляна свалиха и четирите гуми на автомобила й, който бе паркиран пред дома й. Първото нещо, което чаровната специалистка видя през прозореца днес, е видът на колата си.

„Подпряна на камък и крик. Безумие. Вижте в каква държава живеем. Вече подадох жалба в полицията. Дано този път си свърши работата”, коментира Ина Ананиева пред екипа ни. И е принудена да чуе още по-гадното - "ти се благодари, че не са ти вдигнали цялата кола, а са те оставили само без гуми..."

От тук нататък следва познатото – ходене по мъките. Първо в полицията, писане на жалби, после разправяне със застрахователи, сервизи, сериозно вадене на средства  и още и още. Така докато съжалиш, че се намираш в Булгаристан...

Приятен изборен ден!