Японци посрещнаха Илиана Раева с цветя и български знамена (СНИМКИ)

галерия:

Сърдечно посрещане организира общината на град Мураяма (Япония) на Илиана Раева и Мария Петрова. Днес те отново имаха доста натоварена програма със срещи.

Официално посещение при управителката на префектура Ямагата (областен управител) Миеко Йошимура, която отдели 3 пъти повече от предвиденото време за среща с българската делегация. Тя с интерес изслуша Илиана Раева и остана очарована от разказаното за националния отбор на България и за красотите и богатствата на България. След това имаше няколко интервюта за местните телевизии и вестници с Илиана Раева.

4164266

По- късно нашите прекрасни дами имаха официално посещение при кмета на град Мураяма Такао Шифу, с много топло посрещане от членове на общината, граждани и деца от детската градина и момичета от клуба по художествена гимнастика от едно от средните училища в града. Всички деца размахваха български знамена, звучеше българска народна музика, а момичетата от клуба по худ. гимнастика поздравиха нашата делегация на български. На церемонията по посрещането г-жа Раева изрази своята благодарност към гр. Мураяма и неговите граждани за оказаната подкрепа. На срещата с кмета присъстваха и председателят на градския съвет на Мураяма г-н Казухиро Мори, председателят на комитета по образованието на Мураяма г-н Казуро Кикучи, шефът на отдел “образование за цял живот” Кацухико Ягучи и други. Г- жа Раева обсъди с тях условията, които са необходими за тренировките на националните ни отбори. Тя получи уверение, че всичко ще бъде подсигурено. Малко по- късно Илиана Раева и Мария Петрова посетиха залата, в която ще се провеждат лагерите и направиха инспекция на спортното съоръжение на гр. Мураяма. След това двете дадоха малка пресконференция на местни телевизии и вестници, както и на държавната телевизия NHK.

4164268

Тази вечер предстои официалното им посрещане на специална церемония.

4164269

4164272

4164271

41642734164267