Сексапилна треньорка в ЦСКА за спорта и амбициите (СНИМКИ)

Едно от най-красивите лица на художествената гимнастика - Биляна Проданова, която е бивш състезател, а в момента треньор в ЦСКА, разказа интересни подробности за пътя си в спорта за CSKA.BG. Сребърната медалистка от европейско първенство коментира отминалата 2016 година и сподели амбициите си за развитие в треньорската професия.

- Каква беше 2016 година за теб?

- Ще я запомня само с положителни емоции. Мисля, че имам голям скок като треньор. Имах стаж в чужбина - Мастър клас, две седмици бях във Франция. Поканиха ме като европейска вицешампионка. След това работих като треньор месец и половина в Норвегия. Сега отново съм си вкъщи при моите деца в ЦСКА. Работя с около 20 бебета, подготвителна група. Надявам се от тях да излязат нови шампионки. Виждам няколко много талантливи деца, които мисля, че могат да станат следващите златни момичета на България.

- Какво очакваш и искаш да постигнеш през новата година?

- За мен гимнастиката не е само златни медали. Искам най-вече моите деца да са много здрави и да работят много. Да, знам, че децата и техните родители обичат купите и медалите, но на този етап е по-важно за тях да се научат да се борят, да се доказват. На това искам да ги науча. Пожелавам им да са здрави и се надявам да останат в залата.

- Как се запали по спорта?

- Стана случайно, никой от семейството ми не се е занимавал със спорт. Една треньорка раздаваше флаери в училище, аз си взех един и реших да опитам. Никога не съм имала намерение да се занимавам сериозно с художествена гимнастика. Ходех на още няколко спорта. Бях на 10 години, когато започнах, в началото вървях по-бавно от другите, бавно се развивах, но в един момент нещата се получиха добре.

4162628

- Къде започна да тренираш и как попадна в ЦСКА?

- Започнах в Академик, но треньорката ми премина в ЦСКА и аз я последвах. Това се оказа правилният избор. В клуба се изградих като състезател и постигнах всичките си успехи в гимнастика именно в ЦСКА. Това е моят клуб. Ние сме едно голямо семейство. Пораснах, треньор съм тук и сега сме колежки с хора, които са ме тренирали. Не мога да си представя да съм в друг клуб, нито като треньор, нито като състезател.

- Какво ще пожелаеш на червена България за новата година?

- Пожелавам здраве на всички армейци, то е най-важно, когато сме здрави и близките ни са здрави, всичко друго рано или късно се подрежда.

 

4162627

 

4162626

 

4162625

 

4162624

 

4162621

 

4162620

4162622