Раева: Преминахме през ада и рая, а инцидентът с Цвети направо ни съсипа

снимка: Булфото

Президентът на БФХГ Илиана Раева разкри, че олимпийските игри в Рио де Жанейро са били много емоционални за всички, а спечелените медали са коствали много сили и емоции. Ансамбълът се прибра късно снощи от Бразилия, където момичетата завоюваха бронзови отличия.

"Видяхме страшно много любов и обич, която във важен момент достигна до момичетата. Много благодаря! Беше ни много тежко, костваше ни много сили и емоции. Преживяхме много неща, преминахме през ада и рая. В Рио ни се събра много - и инцидента с Цвети, и това, че беше тяхното последно състезание, и големите очаквания за медал. Беше много емоционално", разказа председателят на Българска федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пред БТВ.

Олимпийските игри в Рио бяха последното състезание за ансамбъла в този състав. След 8 години в националния отбор, момичетата ще прекратят кариерата си. "Не мисля, че това е финалът. Един ден ще се върнем в големия спорт. Гимнастиката е част от нас и никога няма да ни напусне", заяви Ренета Камберова. "Всички имахме една цел, една мечта и се радвам, че я постигнахме", каза Михаела Маевска. Раева разкри и как момичетата са се превърнали от индивидуалности в отбор.

"Това е една сериозна работа. Когато ги поех преди 8 години работих много над тяхната психическа устойчивост. Те са много различни, всяка една от тях има силен характер. Всяка една от тях индивидуално е много чепата, но успяхме да създадем отборен дух. Показателно е, че за 8 години никога не съм чула да се скарат. В началото те бяха много отричани. След първото им състезание в Бремен, на което станаха 7-ми, имаше доста мнения, че трябва да се откажат. После взеха първия си медал в Москва. След това станаха световни шампионки и тогава всички ги оставиха намира. Беше тежък и трънлив път, но и много красив", добави Раева.