Без Цвети Стоянова: Грациите ни от ансамбъла колебливи в Рио! Ина Ананиева уплаши света с тежък грим

галерия:

Златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика не оправдаха очакванията на цяла България за страхотни съчетания на Олимпиадата. Играха прилично, но с нищо не впечатлиха публика и съдии. След първото изпълнение в квалификациите на многобоя на ленти Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова, Християна Тодорова и Любомира Казанова(тя в последния момент бе избрана да замести чаровницата Цветелина Стоянова, която не издържа на тежките новини и скочи от 6-ия етаж) бяха на 4-то място. На съчетанието с бухалки и обръчи пък грациите ни се класираха на 7-о място в общото класиране, след като допуснаха 2 ужасяващи грешки.

По този начин те поне се класираха за финала утре, но днешното представяне не дава особени надежди за медал, камо ли за злато, каквито закани се чуха при отлитането на ансамбъла за Рио де Жанейро. Голямата кошница, с която тръгна президентът на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева за Рио - май ще си остане празна.

Защо им беше на отговорните фактори във федерацията да изваждат от състава прекрасната Цвети Стоянова и състезателките да почват сработване от нулата - това си остава същиснка енигма. Обясненията, че безспорно най-голямата красавица в ансамбъла Цвети Стоянова е била в нестабилно психическо състояние не могат да оправдаят подобно тежко решение. Нямаше ли кой да помогне на това крехко създание, вместо да му се сервира, че няма да се разчита на него...

Скокът от 6-ия етаж на блок в Надежда показва, че Цвети Стоянова е приела повече от лошо отсвирването й от ансамбъла.

4160023

Иначе напрежението в залата в Рио днес можеше да се разреже с нож. Явно и това даде отражение на нашите момичета. В първото си съчетание с ленти те се появиха пред публиката 10-ти поред в червени трика и леко намръщени. Петте българки допуснаха няколко леки неточности с лентите в подхвърлянията, което даде повод на и без това недолюбващите България съдии да ни порежат. Пред нас застанаха ансамблите на Русия, Испания и Беларус.

Треньорката на ансамбъла Ина Ананиева изглеждаше изключително натоварена психически, което е нормално. Не е ясно обаче защо не се стараеше да го скрие и не се усмихваше, за да не напряга допълнително своите подопечни състезателки. Така, както правеха всички останали наставнички на чиито плещи тегнеше също огромно бреме. Тоновете грим, които Ананиева бе нанесла върху лицето си също със сигурност са стреснали зрителите пред екрана и тези в залата.

На последвалото съчетание с бухалки и обръчи грациите ни се появиха в зелени трика. Те направиха 2 жестоки грешки като изпуснаха бухалките на земята. Нещо недопустимо за тим с големи амбиции. Така в крайното класиране след квалификациите България остана на 7-о място.

В олимпийската надпревара в квалификациите участваха общо 14 ансамбъла, а за финала се класират най-добрите осем. Битката за разпределението на медалите започва утре от 17,00 часа българско време.