Илиана Раева: Цвети Стоянова ни обеща да ни гледа по телевизията! Молете се за ансамбъла

снимка: фейсбук

Президентът на БФХГ Илиана Раева отпътува за Олимпийските игри в Рио де Жанейро с ансамбъла и с индивидуалната гимнастичка Невяна Владинова. На летище "София" Раева каза, че се надява момичетата от ансамбъла да реализират мечтата си за медал, защото го заслужават.

"Момичетата от ансамбъла и Неви са много добре. Играят уверено, стабилно, има настроение и желание за състезанието. Децата имат една вътрешна увереност, което е много важно. Още по-важно е, че са здрави. Надявам се да успеем да запазим това спокойствие и тази увереност в тях, за да може да се представят по възможно най-добрия начин", каза Раева пред медиите преди отпътуването.

"Надявам се да са здрави, да направим един добър лагер и да покажат по възможно най-добър начин съчетанията си. Страшно много заслужава този отбор и ще бъда много щастлива, но битката ще бъде много тежка - шест отбора ще се борят за три медала. При Неви е още по-жестока конкуренцията. Много заслужават момичетата, но това е спорт, всичко може да се случи. Молете се за нас, бъдете с нас през цялото време. Ще бъде много тежко състезание. Молете се за момичетата, защото те много заслужават!", добави Раева. Тя заяви, че е щастлива от добрите новини за Цветелина Стоянова, която се подобрява беше преместена от централна реанимация в неврохирургията на Пирогов.

"Радваме се за състоянието на Цвети, но ние ходихме при нея няколко пъти и знаехме, че се подобрява. Тя ни пожела успех и каза, че ще ни гледа по телевизията", коментира президентът на БФХГ.  Днес гимнастичките бяха изпратени след последната си тренировка в зала "Раковски" от много други състезателки. "Това е отношение на хората, които са близо до нас, на хората, които ни желаят успех. Очакванията са много големи, това естествено натоварва. Надявам се момичетата с рутината, която имат да не позволят това нещо да ги изкара от концентрацията, която им е необходима", допълни Илиана Раева.