Цвети Стоянова е развила сепсис! Сменят й кръвта заради проблем с бъбреците

Цветелина Стоянова продължава да е в реанимацията в Пирогов в тежко състояние. От инцидента на 14 юни измина малко повече от един месец, а състоянието й е притеснително. В последните няколко дни Цвети е развила сепсис, от който е вдигнала висока температура. Това е било очаквано от лекарите заради все още сериозните проблеми с вътрешните й органи. Докторите продължават да бъдат крайно предпазливи в даване на каквито й да било оценки, камо ли за окончателни прогнози. Затова са спрели да дават подробна информация дори на най-близките, защото след това се появяват всевъзможни спекулации. "Не излиза информация от Пирогов, защото доста медии злоупотребяват и пишат абсолютни глупости - като тази, че Цвети ще бъде изписана след един месец. Това е крайно несериозно. Както и това, че е проговорила и е казвала някакви неща на брат си. Вие представяте ли си интубиран човек да говори?!", заявиха запознати. "На всички ни се иска Цвети да се оправи и сме сигурни, че ще е така, но трябва време, изключително много време, за да се подобри", допълниха от болницата.

Истината е, че състоянието на белия дроб продължава да притеснява медиците. Преди няколко дни за кратко обдишването е било намалено и дори спряно, но само за няколко часа. След това отново Цвети е била леко обдишвана. След развиването на сепсиса докторите отново са увеличили обезболяващите, за да не усеща болки. Според "7 дни спорт" красивата гимнастичка от няколко дни е на диализа за изчистване на кръвта заради проблеми с бъбреците. 

В последния повече от един месец се появяват всякакви писания и изказвания на хора включително и от гимнастиката. Доста от тях не отговарят на истината. Нито един от спечелените медали от ансамбъла след инцидента не са били показани на Цвети. Причината е забрана на лекарите. Те се притесняват, че ако Стоянова види медалите, може да изпадне в тежко тревожно състояние, което още повече да влоши състоянието й. Така приказките за окачени медали до леглото и подобни не са съвсем истина. Според информация в днешните медии Илиана Раева е ходила само веднъж до "Пирогов", след прибирането от европейското в Израел. След това председателят на федерацията замина на поредната почивка в Гърция, а от скоро всеки ден е с ансамбъла в залата и помага за подготовката за Олимпиадата.

Стефан Ралчев

Блиц