По късни доби! Гимнастичките от ансамбъла се изложиха и скочиха на медиите: Спрете атаките срещу Илиана Раева!

Отбор и треньор на месеца
снимка: Булфото

Гимнастичките от ансамбъла по художествена гимнастика използваха официалната страница на федерацията, за да се обърнат към медиите с отворено писмо по повод случилото се с Цветелина Стоянова. В написаното от тях (или по-скоро продиктуваното по късни доби) фокусът от трагедията с тяхната съотборничка е на втори план след опита да бъде протектирана...Илиана Раева...

Ето и текста на комюникето, което публикуваме без редакторска намеса:

"Вече 10 дни от трагедията с нашата Цвети ние, националният ансамбъл по художествена гимнастика и целия щаб на отбора се питаме защо лъжите и хулите по медиите не спират и защо превръщате една лична трагедия в сензация? Това e въпросът който ние Михаела, Християна, Цветелина, Ренета, Любомира и Снежана задаваме!

Къде е съвестта ви, уважаеми журналисти? Усещате ли се, че в стремежа си да съсипете Илиана Раева, унижавате световната и европейска шампионка Цветелина Стоянова, а като унижавате нея, унижавате и всички нас? Не веднъж сме казвали, че успехите ни се дължат не само на усърдни тренировки, но и на страхотния екип коjто сме, може би тази част сте я пропуснали. Ще ви го кажем направо: ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА и се опитвате да ги озлобите към жената, която вложи цялото си сърце в художествената гимнастика, благодарение на нея и нашите треньорки след 18 години България има отново своите световни шампионки! Ако ситуацията беше различна бихме се смели от сърце, на глупостта, която сте написали. Нито една от нас никога не е била наричана цитираме - ТЪПА КРАВА от Илиана Раева! Засрамете се! Спрете с лъжите, спрете да нападате, не разбирате ли че когато сипете клевети към Илиана Раева вие ги сипете към нас и цялата българска художествена гимнастика! След всичката радост, която сме дали и продължаваме да даваме на хората, не го заслужаваме! Молим ви, спрете!

Оставете не просто един български световен шампион, а едно момиче на 21 години да се възстанови и да стъпи на краката си. Ние няма да падаме повече на нивото ви, но ако имате поне капчица съвест, ако имате деца, ако имате зрънце морал, още веднъж ви молим ; СПРЕТЕ!