Кралев за драмата с Цвети: Излизат нечисти страсти, някои хора използват случая за отмъщение

Спортният министър Красен Кралев коментира опита за самоубийство на националката по художествена гимнастика Цветелина Стоянова. 21-годишното момиче скочи от 6-ия етаж миналия вторник и продължава да лежи в централната реанимация на "Пирогов" в тежко състояние.

"Бяха взети всички възможни мерки Цвети да бъде част от ансамбъла. Самата тя е трябвало да поиска разговор с психолога на отбора. Грешно е схващането в България, че щом търсиш помощ от психолог, значи задължително си луд. Нека да отдадем заслуженото на момичетата и да ги пощадим. Инцидентът е болезнен за всички нас като общество. Нека не коментираме спекулации. Излизат нечисти страсти. Някои хора използват случая, за да си върнат на някого за нещо", заяви Кралев.

Той призова всички спортни федерации да назначат психолози, които да помагат на спортистите. Парадоксално или не, федерацията по художествена гимнастика е една от малкото, които от години работят с психолог.  Според психиатъра д-р Анета Аничкина Цветелина Стоянова е отправила зов за помощ, но е била неразбрана.

Тя заяви пред bTV, че в поведението на Цвети е имало много „следи”, които да намекнат на нейните треньори, че нещо се случва. „Когато човек е неразбран, се опитва по различни начини да направи път към себе си. Ако това е невъзможно, постъпва по друг начин”, допълни Аничкина.