СКАНДАЛ: Илиана Раева крещяла по Цвети Стоянова: Тъпа крава, за нищо не ставаш и дърпаш отбора надолу

снимка: БТА

Скандалните разкрития около случващото се с гимнастичката на националния ни отбор Цветелина Стоянова нямат край.

Както е известно, на 14 юни грацията направи опит да се самоубие, хвърляйки се от шестия етаж на сградата, в която живее, а състоянието ѝ още не е стабилно, като към момента тя все още е в "Пирогов".

„Илиана я нарекла Цвети слабохарактерна крава, обиждала я е като каруцар и категорично е обявила, че няма никакъв вариант Цветелина да се върне в отбора по художествена гимнастика. Успя да й вмени вина, че дърпа целия отбор назад и че е по-добре да я няма”, разкрива пред "Уикенд" близък до Цвети.

Избухването на Раева станало в неделя вечер, часове след като ансамбъла ни по художествена гимнастика участвал в предаването „120 минути” по Би Ти Ви. Цвети също била сред поканените грации, но внезапно напуснала гримьорната и не се появила в ефир. Същата вечер Цветелина опитала да говори с Илиана Раева и да й се извини за напускането й. Шефката на родната федерация по гимнастика обаче била категорична, че Цвети е проиграла всичките си шансове за връщане в отбора.

На следващата сутрин Цветелина научила, че мястото й вече е заето от резервата Любомира Казанова. От тази новина рухнала и бързо взела решението да сложи край на живота си, след като видяло отблизо края на кариерата си.

„Цвети наистина e лабилна психически, но това се отнася за всички момичета от ансамбъла. Те от години са тормозени от Илиана Раева, която ги тренира и третира както навремето Нешка Робева се отнасяше с грациите. Да, но сега времената са други. Ако преди 1989-а от Нешка се чакаха резултати и тя отговаряше пред Партията за провалите на ансамбъла, сега никой не изисква от гимнастичките ни медали на живот и смърт. Изисква ги само болната амбиция на Раева, която държи да е начело на художествената гимнастика, за да върти далавери във федерацията и да обира пари от спонсори”, възмутени са от деспотичния нрав на съпругата на Наско Сираков спортни деятели.

Освен председател на федерацията по художествена гимнастика, Раева има и частен клуб, финансиран от златодобивното дружество "Дънди Прешъс Метълс". Запознати са категорични, че момичетата в нейната школа са трагични, но все са първи на състезания. Също така именно с тях Илиана попълва националния отбор, за да си гарантира повече спонсори.