Грацията Цвети Стоянова претърпяла четиричасова операция на гръбнака вчера

снимка: БГНЕС

Четири часа е била оперирана вчера гимнастичката Цветелина Стоянова. Лекарите от „Пирогов“ са информирали близките на 21-годишната спортистка, че интервенцията на гръбнака е била успешна. Момичето скочи преди 9 дни от шестия етаж на блока си в столичния комплекс „Надежда“.

На семейството на Цвети е било забранено да припарва до леглото й през вчерашния ден, пише "Телеграф". Момичето останало упоено, като ще се прецени кога да бъде събудено от комата. Както е известно, по чудо е нямало скъсан гръбначен прешлен при страховитото падане, като главата също не е засегната сериозно.

Преди дни пък от семейството на Стоянова направили курбан за нейното здраве. Баба Цеца, на която е кръстена и при която живее гимнастичката, е омесила питка. Цвети Стоянова е световна шампионка с ансамбъла по художествена гимнастика от Измир 2014 г.

В същото време министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че във всяка федерация трябва да има психолози, които да работят със спортистите. "Апелирам във всяко едно интервю във всяка федерация да има психолози. Очакванията към такива големи спортисти са огромни, доста големи психически натоварвания понасят, с огромни очаквания и напрежение. Имат като личности своите колебания. Говорил съм с шефовете на федерациите. Опасенията са, че ако използваш услугите на такъв тип терапевт, едва ли не си луд. Все пак такива специалисти трябва да бъдат потърсени. Всички момичета са подложени на уникален стрес, искаме сигурно класиране в тройката на олимпиадата в Рио. Нека да щадим спортистите, те преживяват всичко, очакванията към тях са големи, трябва да им помогнем да преодолеят този случай“, каза той.

Кралев допълни, че трябва да се подхожда по-внимателно по темата с ансамбъла и Цветелина Стоянова. „Не искам да коментирам спекулации, имам бегла представа какво се е случило, нека не коментираме спекулации. Този проблем трябва да го решим всички заедно. МВР разследва случая. Трябва да помогнем на Цвети, но трябва да помогнем и на останалите момичета“, каза Кралев.