Михаела Маевска се надява да е готова за Световната купа в София

снимка: Булфото

Капитанът на националния отбор по художествена гимнастика Михаела Маевска се надява травмата й да не е много сериозна и тя да може да играе на Световната купа в София в края на месец май.

Маевска получи контузия в лявото коляно вчера по време на изпълнението на съчетанието с пет ленти на турнира от Световната купа в Пезаро (Италия).

Утре Маевска ще премине преглед на ядрено-магнитен резонанс.

"Добре съм в момента. Случи се малък инцидент, но се надявам да се възстановя бързо. Преди четири години имах същия проблем, веднага се взеха мерки и за много бързо време отново можех да играя. За пръв път изпитах нещо подобно. По време на самото съчетание на състезанието бях на косъм да спра да играя. Започнах да плача, но в крайна сметка събрах сили, продължих съчетанието и успяхме да го изиграем докрай. Надявам се, че ще е най-малкото, за да може за Световната купа в София да съм готова", заяви гимнастичката.

Преди четири години Маевска претърпя операция на дясното коляно и успя да се възстанови за 25 дни.

Старши треньорът на ансамбъла Ина Ананиева призова да не се прибързва с изводите, че ще се наложи операция. Съмненията са за увреден менискус на коляното.

"Нека да не се прибързва. Благодаря за бързата реакция на министър Красен Кралев, на Илиана Раева и на Даниел Боримиров. Още категорично не може да се каже какво се е случило. Нека първо Михаела да бъде прегледана от лекаря в Германия и той да реши какво ще се прави", заяви Ананиева.

Тя е доволна от представянето на гимнастичките, които спечелиха сребърен и бронзов медал в Пезаро.

"Доволна съм. Това е една поредна добра Световна купа, показаха отново стабилна игра. Но наистина най-важното състезание за нас са олимпийските игри", коментира още Ананиева.