Още две отличия за ансамбъла в Гран при на Москва

снимка: БГНЕС

Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели два сребърни медала на отделните уреди в турнира от веригата Гран При в руската столица Москва. След като вчера родните ни гимнастички триумфираха с шампионската титла в многобоя, днес възпитаничките на Ина Ананиева взеха и два сребърни медали.

В съчетанието с пет ленти ансамбълът ни, в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, получи 17.500 точки и се нареди втори след отбора на Русия, които спечелиха със сбор от 18.050 точки.

Трети се нареди отборът на Израел със 17.400 точки.

Във втория си финал – с два обръча и три чифта бухалки, нашите момичета играха по шампионски и бяха оценени със 17.900 точки, което ги нареди на второ място. И тук първото място остана за домакините.

По-рано на финала на обръч българката Невяна Владинова получи оценка от 17.416 точки и раздели седмото място с Ашрам Линой от Израел. България спечели и бронзов медал в международния турнир за девойки, след като Йоана Николова стана трета на въже с 15.916 точки.

Българската делегация се прибира утре (22.02) в 12.30 на обяд. /БГНЕС