Освободиха Мария Матева от националния отбор по художествена гимнастика

снимка: Булфото

Националката по художествена гимнастика Мария Матева е освободена от националния отбор. Решението е взето по предложение на главния треньор на отбора за жени инвидуално Ефросина Ангелова, съобщават от БФХГ.

"Благодарим на Мария за огромното удоволствие, което ни подари през всичките години като национална състезателка, за спечелените медали и прекрасни емоции! Вярваме, че това не е раздяла с любимия й спорт и тя ще остане част от него, използвайки огромния опит натрупан през годините! Благодарим ти, Миме! Обичаме те!", се казва в сайта на федерацията.

Пълният текст на писмото на главния треньор Ефросина Ангелова до председателя на БФХГ Илиана Раева и УС на БФХГ:

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО РАЕВА,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

От 15 до 30 януари 2016 година в "Спортпалас" се проведе първия за годината тренировъчен лагер на национален отбор жени индивидуално с цел навлизане в състезателна форма. Следствие на наблюдението ми върху работата на целия основен състав и проведените три контролни и моделирани тренировки и съобразено с двете най-важни състезания за годината Европейското първенство и олимпийските игри, предлагам следните промени в състава на националния отбор жени индивидуално и стратегията за представянето му през 2016 г.:

"Да бъде освободена състезателката Мария Матева от национален отбор жени. Основна причина за това решение е нейното здравословно състояние, което все повече не й позволява да участва постоянно и интензивно в тренировките и да издържа зададения тренировъчен план.

С навлизането в състезателен период това ще затруднява все повече подготовката й. Смятам, че усилията на състезателката не могат да компенсират физическото й състояние и е в неин интерес да се вземат мерки за лечение и избягване на допълнителни усложнения.

С уважение,

ЕФРОСИНА АНГЕЛОВА

ГЛАВЕН ТРЕНЬОР НА НО ЖЕНИ ИНДИВИДУАЛНО"