Грациите с 12-а Купа на победата за №1 на месеца

Отбор и треньор на месеца
снимка: Булфото

Днес в Пресклуб “България” за втори пореден месец тази година националният ансамбъл по художествена гимнастика получи наградата за отбор на месеца. Във витрината на грациите Купата на победата е 12-а от 2001 г. насам.

В анкетата сред спортните редакции за март момичетата на старши треньора Ина Ананиева /Михаела Маевска, Цветелина Найденова, Цветелина Стоянова, Християна Тодорова, Ренета Камберова/ събраха 17 гласа за сребърния медал на два обръча и три чифта бухалки на турнира от Световната купа в Лисабон, Португалия.

С 9 гласа на второ място е националният отбор по футбол за достойното му представяне в евроквалификационния мач срещу 4-кратния световен шампион Италия.  

Състезанието в португалската столица е първата сериозна проверка на световния елит за сезона. Надпреварата тръгна лошо за нашите момичета, които останаха 9-и след грешки при изпълнението на ленти първия ден. След това обаче те успяха да преодолеят разочарованието и да покажат много добра игра при композицията с обръчи и бухалки, със задоволство отбеляза Ина Ананиева.

От преките ни конкурентки единствено ансамбълът на Беларус досега остава извън килима, тъй като не участва и на Гран При в Москва през февруари, първия международен турнир всяка година. Нашите гимнастички няма от какво да се притесняват, категорична е треньорката. С всяко следващо състезание те все повече подобряват спортно-техническата си форма, добави тя.

Утре световните шампионки за 2014 г. заминават за Песаро, Италия, където започва следващият турнир за Световната купа. Гимнастичките ни отново са готови за медали, стана ясно на пресконференцията. А това ще бъде и най-хубавия им подарък за Великден далеч от дома.