Илиана Раева: Посвещавам успеха на всички българи

снимка: Булфото

Президентът на БФХГ Илиана Раева изрази радостта си от световната титла, която ансамбълът завоюва на Световното първенство в Измир.

"Златните момичета" останаха над всички в многобоя, като възпитаничките на Ина Ананиева се пребориха със силната конкуренция на Италия, Беларус и Русия.

След българския триумф в Измир, Илиана Раева посвети успеха на всички българи.

"Много съм щастлива и развълнувана. Това е един изключително  голям успех. Момичетата играха като истински шампионки. Ние бяхме единственият отбор заедно с Италия, които играха без грешки, но нашите композиции са много по-сложни. Това е успешен завършек на целия сезон, в които момичетата се справиха блестящо и спечелиха много медали. Поздравявам целия екип", каза специално за БТА от Измир Илиана Раева.

"Прегръщам и целувам всички, всички шампионки, защото от 19 години не сме имали медал в многобоя. Посвещавам успеха на всички българи, които вярваха в нас. Благодаря на хората, които дойдоха в залата, за да ни подкрепят. Страхотно е щастието ни. Момичетата още не могат да повярват. Получихме поздравления от много хора – съперници, съдии", добави Илиана Раева.