Михаела Маевска: Искаме да защитим титлата си

снимка: Булфото

Капитаните на националните ансамбли на България, Русия, Италия и Беларус очакват силно състезание на Световната купа по художествена гимнастика в София, която е малко повече от месец преди световния шампионат в Измир (Турция).

България стана европейски шампион на пет чифта бухалки от Баку 2014, Русия е олимпийки шампион, а отборите на Италия и Беларус също имат световни титли в последните години. Отборите днес направиха последни тренировки преди надпреварата.

"Надявам се да се представим добре и да защитим титлата си от миналата година. Това е едно контролно за световното първенство. Тази година не са се събирали толкова много отбори на един турнир.

И се надяваме всеки отбор да покаже най-доброто", каза капитанката на българския ансамбъл Михаела Маевска. Русия също има високи амбиции. "Нашият отбор е тук, за да се постарае и да покаже майсторство. Това, че се събират най-силните отбори означава, че ние трябва да сме тук и да се състезаваме.

Скоро предстои световно първенство и тук ще се види кой на какво ниво е и какви грешки трябва да се поправят", заяви рускинята Анастасия Максимова. Италианският отбор винаги впечатляване с хубави композиции.

"Нашият отбор е нов. Много сме щастливи, че сме тук и ще участваме на този силен турнир. Сега има много силни отбори и няма да е лесно, но ние тренираме много, много сериозно", каза на специална пресконференция Марта Панини, капитан на Италия. Беларус се провали на европейското първенство в Баку и не успя да стигне до медалите.

"Очаквам най-доброто тук и да се реабилитираме за неуспешното си представяне на европейското първенство. В Баку ние допуснахме грешки, защото сменихме съчетанието си и музиката малко преди шампионата", коментира Валерия Пишчелина. На пресконференцията присъстваха и българските представителки в индивидуалната надпревара Мария Матева и Невяна Владинова.

"Вече съм възстановена от контузията. Проведохме една тренировка днес, всичко е нормално. Следобед ни предстои подиум тренировката. Ще се постараем много", каза Матева. "Ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме българската публика", добави Невяна Владинова.