България с две грации и ансамбъл на Световната купа в Щутгарт

България ще бъде представена от седем гимнастички на турнира от Световната купа по художествена гимнастика в Щутгарт, който ще се проведе от 21 до 23 март.

Това са Невяна Владинова, Сара Стайкова и петте момичета от националния ни ансамбъл при жените.

Първоначално за участие при индивидуалните гимнастички бе заявена Мария Матева, но тя отпадна заради контузия, от която в момента се възстановява.

Владинова и Стайков ще участват и на турнира от Световната купа в Дебрецен (Унгария), където страната ни ще бъде представена още от Ася Иванова и Боряна Калейн при девойките.

В същото време ансамбълът пропуска надпреварата в Дебрецен и ще се съсредоточи върху турнира в Щутгарт, за който се подготвя в Спортпалас във Варна.

За възпитаничките на Ина Ананиева това ще бъде второ голямо състезание за годината след това за от веригата "Гран при" в Москва в началото на март, където ансамбълът ни завоюва три медала (сребро и 2 бронза).

От днес до неделя пък предстои турнир от Световната купа в Дебрецен (Унгария), където ще стартират Невяна Владинова и Сара Стайкова при жените, както и Ася Иванова и Боряна Калейн при девойките.