Илиана Раева: Обичам Стойчев като спортист, с Нешка имаме разкошни отношения

снимка: Булфото

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде обширно интервю за предаването "ДикOff" по Нова телевизия.

 

Раева говори за отношенията си и скандалите с министъра на физическото възпитание и спорта Петър Стойчев, както и за Нешка Робева.

 

Според Раева причината да влиза понякога в конфликти е фактът, че винаги разграничава професионалните с личните отношения с хората.

 

Тя говори дълго и за бъдещия си политически проект - нейната новоучредена партия "Обединена България", чийто първи конгрес ще бъде на 22-ри юни в зала 1 на НДК.

 

„Не съм източник на скандали, има само един-единствен. С Петър Стойчев в Синди 2000 година бяхме заедно всеки божи ден в олимпийското село", започна Раева.

 

"Когато преди 2 години станах втора за треньор на България, той също беше втори, като на награждаването ми каза един страхотен лаф на сцената - може да не сме първи, но сме най-красиви.

 

Спортистът Петър Стойчев го обичам и уважавам много и винаги ще е така. Като министър е 100-процентово недоразумение.

 

Никога не съм побеснявала за Лили Игнатова. Тя е моя колежка, която аз от всички най-много съм подкрепяла и като гимнастичка, и в годините след това. Аз я предложих за треньор на националния отбор, когато много от хората не я желаеха. 2 години по-късно тя напусна.

 

За Лили няма да кажа истината, защото я обичам като част от много важен етап от живота ми, в който съм била 24 часа от денонощието с нея - спяли сме в една стая. Аз разграничавам професионалните от личните си отношения с хората.

 

За мен странностите на неговия характер нямат никакво значение за спортната му кариера и успехи. Аз и с Нешка Робева съм много различна - ние сме като северния и южния полюс. Но в работата има неща, които съм напълно съгласна да се правят по този начин.

 

С Лили е същото - има неща, които тя допусна. Говоря за нейни лични качества, които ѝ повлияха на работата, което е недопустимо.


С Нешка в момента сме в разкошни отношения, тя помага много. Всички, които бяхме при Нешка, тя ни виждаше в образа на малки слончета, а родителите ни смятаха за скелети.

 

Примерно, аз бях 45 кг, а тя ми казваше, че изглеждам отвратително. Аз не обичах много да се натоварвам, защото си мислех, че с по-малко усилия мога да постигна всичко.

 

Аз бях най-сексапилната гимнастичка, чуждестранни журналисти ме направиха мис Европа, аз съм единствената гимнастичка. Но да приемем, че Нешка е била права и съм била слонче.

 

Хората се женят, защото обичат. Изобщо не съм мислила, хвърлила съм се. Важните неща в живота си съм правила, хвърляйки се в тях. Семейният ми живот доказа, че това е било поредният ми добър избор, защото вече 30 години сме заедно с Наско.

 

Като едно младо момиче, което е оценило какво значи истинска любов, се хвърлих, а времето показа, че съм била права.

 

Никой не тичаше по-красиво от Наско, той беше като породист кон, влачеше трима на гърба си и вкарваше гол. Една жена като е влюбена, особено Илиана Раева, е много емоционална. След мача той се превръщаше от породист кон в това, което трябва да бъде. Любовта не пита дали си на 20, 50 или 100.

 

Само една жена с много ум и отговорности, много ангажирана за бъдещето на страната си, се оплаква, защото мисли единствено за себе си. Само такава жена може да каже такова нещо", заключи Раева.