Силвия Митева: Най-много ще ми липсва българската публика

Най-добрата българска гимнастичка в последните години Силвия Митева взе участие в галаспектакъла на Световната купа по художествена гимнастика, която завърши снощи в "Арена Армеец".

Митева получи специална статуетка от председателя на БФХГ Илиана Раева по повод края на кариерата си. Грацията се оттегли от спорта в края на миналата година.

"Чувствам се много добре. Винаги ми е било най-любимото състезание и най-любимата зала да играя в "Арена Армеец" пред родна публика.

Беше страхотно преживяване, емоциите се върнаха отново при мен, единственото, което е жалко е, че ми е последното изиграване пред родна публика, но рано или късно този момент настъпва", каза Митева след изпълнението си.

Сега тя се занимава с треньорска дейност и пътува по целия свят. "Има доста повече работа от преди. Сега съм много по-заета физически, но психически съм много отпочинала, защото го няма напрежението и отговорностите, които в продължение на доста години ми тежаха. Сега вече се чувствам много щастлива, много спокойна най-вече и затова и отпочинала.

Иначе се заминавам с треньорска дейност като пътувам по целия свят, абсолютно без значение вече на кой континент, прелитам океана и не само, от едно място на друго, почти не се прибирам вкъщи и е много интересно, защото работя с различни нива от най-малките до национални отбори.

Някъде само като мастер класове или като тренировъчни лагери, на други места имам демонстрации или водя треньорски курсове, така че е разнообразно, много различно, посещавам много нови места и се запознавам с много хора нови и създавам много добри приятелства", каза още Силвия Митева, цитирана от БТА.