Нов исторически успех! Българският ансамбъл защити титлата си в многобоя за Световната купа

галерия:

снимка: БТА

България постигна нов исторически успех в художествената гимнастика и затвърди още повече позициите си, спечелени през последните години.

 

Българският ансамбъл в състав Михаела Маевска, Ренета Камберова, Елена Тодорова, Християна Тодорова, Катрин Велкова и Цветелина Найденова разби конкуренцията в многобоя за Световната купа, категория А, в София и завоюва златните медали за втора поредна година.

 

Второто съчетание на грациите ни, три ленти и два обръча, беше истинска наслада за зрителите по трибуните и съдиите дадоха оценка 28.100 за нашия отбор. Така, след като при първата си композиция с пет топки момичетата получиха 28.000, те получиха общ сбор от 56.100 и заслужено спечелиха първото място.

 

Успехът на момичетата на Илиана Раева е още по-грандиозен, след като капитанката на отбора Михаела Маевска претърпя операция на коляното преди 40 дни. Тя обаче показа класа и се представи чудесно и в двете съчетания, както и всички останали в отбора.

 

На второ място се класира отборът на Италия, който събра общ сбор от 55.450, а трети остана ансамбълът на Испания с 54.925.

 

Българките зарадваха с изпълненията си над 3000 души, които бяха дошли в зала „Арена Армеец", за да ги подкрепят. Те изиграха изключително сложни композиции, особено тази с три ленди и два обръча, и то безгрешно, което е една силна заявка за олимпийски медал със златен цвят.

 

"Благодаря на всички в залата за невероятната подкрепа. Всички отбори са подготвени, всички съчетания са силни. Радвам се, че зарадвахме нашата публика", бяха първите думи на треньорката на българския ансамбъл Илиана Раева, цитирана от БТА.

 

Напомняме ви, че днес Силвия Митева също имаше повод за радост, след като се представи безгрешно в индивидуалния многобой и спечели бронзов медал.

 

Освен Митева, днес имаме успех и на международния турнир за Купа "Дънди". Българският отбор, който е представян от ансамбъла на държавния шампион Левски, завоюва златните медали на престижното състезание.

 

Утре турнирът за Световната купа продължава по следния начин:

 

10.00-12.15 часа: индивидуално девойки - 2 уреда

12.30-14.45 часа: индивидуално жени - 2 уреда

14.45-15.00 часа: Церемония по награждаването "Купа Дънди" индивидуално