Раева: Горда съм от представянето, трябва да продължим да работим добре

снимка: БТА

Старши треньорката на ансамбъла по художествена гимнастика Илиана Раева бе изключително доволна и горда от това, което постигнаха нейните възпитанички.

 

Българските грации завоюваха за втора поредна година златните медали в многобоя на Световната купа, категория А в зала "Арена Армеец" в София и взривиха 3000 души, дошли да гледат събитието.

 

"Тази титла ми струва изключително много", коментира след състезанието щастливата треньорка. "Горда съм от представянето на момичетата. Те успяха да впечатлят специалистите и да зарадват публиката в залата".

 

"Нашият спорт е по-особен. Там публиката се впечатлява от композиция с ленти и обръчи, докато аз твърдя, че съчетание с пет топки е изкуство, което още трябва да изработим. Явно става въпрос за вкус и усещане на нещата".

 

"Гледах рускините, които имат две нови съчетания. Те имат силни композиции и талантливи гимнастички. Конкуренцията ще бъде много силна, но дано устискаме", сподели мнението си за рускините Раева, които обаче не участват на Световната купа в София. 

 

Треньорката на ансамбъла бе щастлива и от факта, че Силвия Митева завоюва бронз по-рано през деня, след като изигра перфектни съчетания.

 

"Силвия Митева също се е представила много силно. Все пак тук са и олимпийската и световната шампионка. Не съм я гледала лично, но нейната треньорка ми разказа всичко".

 

Трябва да продължим да работим добре и дано сме в оптимална форма за Олимпиадата", завърши едно от "Златните момичета" на България.