Илиана Раева: Момичетата искат златен олимпийски медал

снимка: SPORTA.BG

Старши треньорът на националния отбор по художествена гимнастика Илиана Раева беше много щастлива, след като възпитаничките й от ансамбъла бяха определени за отбор на годината, а самата тя стана треньор номер 2 на България след Симеон Щерев.

 

"Много сме доволни, много щастливи. Това бе наистина една страхотна година за българската художествена гимнастика. Толкова много награди, толкова много отличия - много задължават. Ние вече от един месец работим и мислим за догодина, защото след всичко, което ви донесохме като еуфория и радост знам, че вашите претенции към нас ще бъдат огромни.

 

Ще искаме много повече и още повече, а и момичетата искат златен олимпийски медал. Доста смело. Така, че много сме щастливи, една страхотна година и един уникален декември, който ще запомня за цял живот. Симеон Щерев е уникален треньор, постигнал много успехи", каза Илиана Раева.

 

"За мен е огромно удоволствие да бъда част от 10-те най-добри спортисти на България. Тази година бе много успешна в моята кариера и благодаря на всички, който ме подкрепяха", каза Силвия Митева, която стана номер 8 в класацията за спортист на България.

 

"Щастливи сме. Това е най-голямото отличие, което спечелихме досега. Щастливи сме, че зарадвахме цяла България. Благодарим на всички за това признание", каза едно от златните момичета Елена Тодорова.

 

Колежката й в ансамбъла Християна Тодорова добави:"Годината беше много трудна, но и успешна. Мисля, че си заслужихме тази награда. Искаме да благодарим на Илиана Раева, защото ако не беше тя ние нямаше да сме това, което сме".