Днес пристигат всички джудисти за началото на супер турнира в София

снимка: Булфото

Над 340 състезатели от 46 държави се очакват да пристигнат днес за започващия в събота „EUROPEAN OPEN CUP” по джудо. Един от най-старите турнири в Европа „Освобождение” сега е част от веригата на Европейския съюз по джудо и участие ще вземат най-добрите от цял свят. Надпреварата ще бъде и олимпийска квалификация и то със сериозна тежест, тъй като спечелените точки ще се изчисляват на 100 процента. В турнира ще вземат участие джудисти от цял свят, Вчера от лагера в Белмекен се завърнаха всички родни национали, които през последните два месеца проведоха интензивни физически тренировки.

България ще бъде представена от 28 джудисти – 20 мъже и 8 жени. Големите ни надежди са свързани с Ивайло Иванов в кат. 81 кг, който си е осигурил олимпийска виза. За нея се борят още Янислав Герчев при 60-килограмовите и Ивелина Илиева в кат 57. С големи шансове за отличие са и младите ни надежди Бетина Темелкова и Денислав Иванов. 

Комисия от Европейската федерация по джудо инпектира столичната зала „Фестивална” преди турнира, а тази вечер ще бъде и задължителното измерване на теглото / кантар/ на всеки един от участниците.

Официалното откриване ще бъде в утре /събота/ от 15.00 часа, като срещите в залата ще започнат по –рано от 10.00. Турнирът ще приключи в неделя , 31 януари , когато от 16.00 часа започнат финалните срещи.

Входът за зрители в зала „Фестивална” през двата дни на надпреварата е свободен.