Министър Дашева открива турнира по плуване на басейн „Спартак”

Министърът на младежда и спорта проф. Даниела Дашева ще присъства на 25 март (събота) от 16:00 ч. в плувен комплекс „Спартак“ , където ще се проведее състезанието “Aqua Sphere Cup” за деца на възраст между 8 и 11 години (родени 2005-2008г). Организатор е плувен клуб „Левски“ с подкрепата на световния лидер в плувната екипировка Aqua Sphere.

С предстоящата надпревара организаторите си поставят за цел да популяризират плуването, като един от най-полезните за здравето на децата спортове.

“Aqua Sphere Cup” е за всички деца от страната, които да покажат своите умения по плуване. Условията за участие са следните: Предсъстезателен медицински преглед, техническа заявка за участие и състезателни фишове за съответните стартове.

Програмата включва следните дисциплини:
– 200 м. св. стил: момичета и момчета
– 50 м. бътерфлай: момичета и момчета
– 50 м. гръб: момичета и момчета
– 50 м. бруст: момичета и момчета
– 50 м. св. стил: момичета и момчета

Участниците ще бъдат разделени в следните възрастови групи:
I. Група: деца родени през 2005 г.
II. Група: деца родени през 2006 г.
III. Група:деца родени през 2007 г.
IV. Група: деца родени през 2008 г.

Участниците се очакват в деня на състезанието в 16:00 ч за загрявка, след което стартът ще бъде даден в 16:45 ч. Условието е всяко дете да плува в до три дисциплини, като една от тях да е 200м. св. стил. Първите трима състезатели във всяка дисциплина ще бъдат наградени от легендата на българското плуване Петър Стойчев с медали и предметни награди, предоставени от Aqua Sphere.