Министър Кралев: Варна заслужава да бъде Европейска младежка столица

снимка: ММС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев официално подкрепи кандидатурата на Варна за Европейска младежка столица през 2017 година.

"Щастлив съм, че градът е финалист за "титлата". Той напълно отговаря на всички критерии за една модерна европейска младежка столица. Варна отдавна е утвърдила позициите си като средище на младежката политика и заема водещо място в реализирането на множество инициативи за младите хора", се казва в писмото на министър Кралев до кмета на Варна Иван Портних.

Съперници на морската столица в последния етап на конкурса са градовете Кашкайш (Португалия), Галуей (Ирландия) и Перуджа (Италия).

През годините младите хора на Варна доказаха своя стремеж за по-добро бъдеще в областта на културата, спорта и съхранение на историческите ценности и затова тяхната енергия получи подкрепа от цялата страна.

"В днешния динамичен свят е важно да подкрепяме реализирането на иновационните идеи. А младите хора носят заряда на новаторското мислене и позитивното отношение към света. Похвално е, че морската ни столица предоставя възможности и създава условия за изява на многопосочните младежки таланти, подпомагайки реализирането на способностите им и личностно израстване", казва още министър Кралев.