Йордан Йовчев изнесе открит урок пред десетки деца в Благоевград

снимка: минис

Незабравим урок получиха днес десетки благоевградски деца от легендарния български гимнастик Йордан Йовчев - заместник-министър на младежта и спорта.

Откритият урок за възпитаниците на благоевградските клубове по спортна гимнастика "Любчо Солачки" и "Пирин" се състоя тази вечер в гимнастическата зала на спортния комплекс "Пирин", обзаведена с уреди за над 200 000 лева, използвани за последното европейско първенство в София и дарени на Благоевград.

Йордан Йовчев бе приветстван от кмета на община Благоевград Атанас Камбитов, който благодари за щедрия дар. Преди това на среща двама обсъдиха теми, свързани с развитието на спорта в община Благоевград.

Кметът съобщи, че съвместно със спортното министерство се обновява и разширява спортната база в града. Вече е готова и легловата база на спортния интернат и целият комплекс предстои до месец да бъде обзаведен.

Така тук ще бъдат настанени и ще могат да живеят и тренират спортни таланти и от други населени места на Благоевградска област. Йордан Йовчев благодари за топлото посрещане. Той поздрави треньорите и спортистите от благоевградските гимнастически клубове, които имат вече и национални състезатели, а преди дни девойките спечелиха за първи път и отборната надпревара на държавното първенство.

Йордан Йовчев приветства и родителите, избрали спортната гимнастика за развитието на таланта на своите деца. Неформално и не като заместник-министър той заяви, че се чувства задължен да даде нужното за развитието на този спорт, за който в Благоевград се прави много.

Съоръженията, които са предоставени за обзавеждането на залата за спортна гимнастика, по думите му са напълно заслужени и ще помогнат спортът да върви напред и да се създават нови шампиони.