Гимнастически зали от цяла България бяха оборудвани с нови уреди

снимка: БФ Спортна гимнастика

Около 10 гимнастически зали от цяла България бяха оборудвани безвъзмездно с уреди от Европейското първенство по спортна гимнастика, провело се между 12 и 25 май в зала „Арена Армеец“ в София.

Като основен партньор на шампионата, мобилният оператор VIVACOM помогна за обновяването на материалната база на залите, като съдейства за логистиката на уредите.

Сега стотици български състезатели ще могат да се възползват от съораженията от най-ново поколение, сред които са висилка, успоредка, халки, кон с гривни, прескок, трамплини, греда, смесена успоредка, квадрат за съчетания на земя и кошчета с магнезий.

Като част от събитията, съпътстващи провеждането на Европейското първенство по спортна гимнастика в страната ни, на 26 април VIVACOM и Националната федерация по спортна гимнастика организираха атрактивен флашмоб в центъра на столицата с участието на българските национали.

18 момчета и момичета на различна възраст впечатлиха жителите и гостите на София с изключителна хореография, съчетаваща сложни елементи от гимнастиката и фрий рън демонстрации.