Почнаха сравнениятa между Дейвид и Йордан Йовчев

снимка: БТА

Треньорът на младежкия национален отбор по спортна гимнастика - Дамян Игнатов, засипа със суперлативи таланта ни Дейвид Хъдълстон, който завоюва две 5-и места на завършващото днес Европейско първенство в София.

13-годишният талант записа 5-и резултат и на успоредка, и на кон с гривни, като се представи най-добре от българските гимнастици.

За съжаление, българският талант няма да може да участва на Младежките олимпийски игри през август в Китай заради крехката си възраст, но Игнатов сравни Дейвид с великия Йордан Йовчев и му предрече бляскаво бъдеще.

„Аз вярвам, че той ще стане елитен състезател. Той има блестящо бъдеще", сподели личният треньор на голямата надежда.

"Досега Дейвид е играл само на Републикански първенства. Това е първото му състезание от подобен мащаб и той се справи великолепно. В последните 25 години, като изключим Йордан Йовчев, ние не сме имали друг гимнастик, който да се представи толкова добре на Европейски първенства.

Можем само да съжаляваме, че няма и Световно първенство за юноши. Можем също само да съжаляваме, че поради възрастта си (само 13 години) той няма право да се класира за участие във Вторите младежки олимпийски игри през август в Китай", коментира Игнатов.