Пристигнаха първите уреди за Европейското по спортна гимнастика

 Пристигнаха първите уреди за Европейското по спортна гимнастика

галерия:

Националните ни състезатели по спортна гимнастика ще продължат подготовката си за Европейското първенство, тренирайки на уредите, които ще бъдат използвани по време на шампионата в София.

Инсталирането на първия комплект съоръжения "Янсен и Фритцен" започна днес в нациналния център по гимнастика в зала "Раковски".

"Хубаво е, че националите ни ще имат около един месец, за да свикнат с новите уреди. Те са много по-модерни от досегашните, които използвахме. Тепърва предстои да пристигнат 9 огромни тира от Холандия, които ще доставят останалото оборудване, необходимо за провеждането на състезанието.

4078630

Много е важно, че след края на първенството всички тези уреди ще бъдат разпределени по центровете ни в цялата страна и по този начин ще обновим голяма част от материалната база. Това не е правено в последните 30 години.

Благодарности на Министерството на младежта и спорта, от където идва финансирането за закупуването на уредите", сподели президентът на БФ Гимнастика Красимир Дунев.

Той обяви още, че в организационно отношение вече е свършена основната част от работата по подготовката за Европейското първенство, като до началото му на 12 май остава да се изчистват различни детайли и подробности. Подготовката на националните ни отбори също върви по план.

4078631

Мъжкият ни тим се завърна от едноседмичен лагер в Гърция, а до края на месеца ще участва на Световна купа в Хърватия, където ще бъде и последната официална проверка в конкурентна обстановка преди шампионата в София.

До настъпването на Великденските празници и младежките ни състави момчета и момичета също ще изкарат подготвителни лагери в Гърция.