36 комплекта медали раздадоха на държавното по спортна гимнастика

снимка: БТА

Общо 36 комплекта медали бяха раздадени по време на Държавния шампионат по спортна гимнастика за Купи "България".

В състезанието, което се проведе в залата на стадион "Раковски", се включиха над 100 състезатели, разпределени в три възрастови групи. С атрактивни изпълнения се отличи една от големите надежди за добро представяне на Европейското първенство в София Елизабет Василева, която взе златните медали на всички уреди при девойките.

"Освен Елизабет, Илияна Гевезова също се представи добре при кадетките. Те двете, заедно със Симона Якетова, Магдалена Георгиева и Грета Банишка, заминават утре на подготвителен лагер в Русия.

За Москва трябваше да пътува и Никол Дунева, но тя се контузи. На лагера, който ще се проведе в националната база по спортна гимнастика на руснаците "Кръгло езеро", ще тренираме с най-добрите им състезатели и ще провеждаме съвместни занимания и обмяна на опит с техните треньори", обясни старши треньорът на националния отбор за жени Илко Гиров.

По време на Държавния шампионат страхотно впечатление направи Александър Батинков, който спечели пет златни медала.

"Доволен съм от нивото, което видяхме по време на състезанието. Батинков се справи отлично. И двата дни игра без грешка и се вижда, че е много добре подготвен.

Христос Маринов също впечатли, така че сме оптимистично настроени за представянето на националния ни отбор по време на Европейското първенство", коментира президентът на БФСпортна гимнастика Красимир Дунев, цитиран от БТА.