Англичани снимат филм за големите шампиони на България

снимка: Guliver/Getty Images

Екип на базираната в Лондон продуцентска компания IMG пристигна в България, за да снима филми за родни спортни звезди.

 

Англичаните са впечатлени от кариерите и постиженията на Йордан Йовчев, Армен Назарян и световната шампионка на джаги Екатерина Атанасова.

 

В продължение на седмица продуцентът Люк Гаучи и операторът Андрю Мот ще са неотлъчно с тримата, като за всеки един от тях ще бъде произведен кратък филм по поръчка на предаването "Trans World Sport".

 

Едночасовият седмичен магазин се излъчва в 180 държави, а у нас е закупен от bTV Media Group и върви по RING.TV всеки петък от 22.10 часа с повторения в събота по обед.

 

Журналистите заснеха Йордан Йовчев как тренира заедно с малките гимнастици в Националния център, след това в напрегнатото му ежедневие като заместник-министър.

 

Освен като вещ наставник в залата по борба, новият старши треньор на националите в класическия стил Армен Назарян бе уловен от камерата как релаксира с любимия си риболов на езеро край Враца.

 

В репортажа за световната шампионка на джаги Екатерина Атанасова гостите използваха специално произведени миниатюрни камери поставени на фигурките, във вратите и из футболната маса.

 

Освен това работещата като уеб дизайнерка тя демонстрира пред обектива невероятни умения в народните танци с нейната фолк група "Има - нема".

 

Преди година екип на същата компания засне у нас продукции за Кубрат Пулев, Стефка Костадинова и Силвия Митева. Новите филми ще бъдат излъчени след около месец.