Младите таланти горди от участието си в бенефиса на Йовчев

Броени дни остават до голямото събитие в българската гимнастика – бенефиса на Йордан Йовчев.

 

Данчо реши да увенчае края на своята състезателна кариера с гала - спектакъл „Пътят”. Събитието е прелюдия към друг важен момент в живота му – на следващия ден той ще отпразнува четирдесетгодишния си юбилей.

 

„Пътят” е творение на Калоян Лалев-Кайо, който споделя, че шоуто ще е богато на гимнастици, танцьори, музика, светлини и още много елементи, които обещават вдъхновяващ спектакъл на зрителите.

 

В момента в залата кипят последни подготовки по спектакъла. Самият Йовчев тренира вечер, поради ежедневните ангажименти. В репетициите основният му партньор е Красимир Дунев, който също ще вземе участие в шоуто. В свободните часове Йовчев успява да посещава и репетициите на младите таланти на спортната гимнастика.

 

„Данчо ни познава от ей такива!” показват с ръка момичетата от младежкия национален отбор, в който участва и единадесетгодишната Ники – дъщеря на Краси Дунев.

 

Всички те са щастливи и горди, че ще могат да подкрепят своя ментор, като се включат в Гала-спектакъла. Хореографите издават, че няколко часа преди събитието, на сцената на „Арена Армеец” ще се съберат всички представители на гимнастиката за да покажат резултата от двумесечните тренировки.

 

Непосредствено преди спектакъла Данчо ще представи негови чуждестранни колеги, за да разкажат малко повече за своето участие в бенефиса. Няколко дни преди събитието, в България пристигат четирикратният олимпийски шампион Алексей Немов, американката Кортни Купец, както и бившия гимнастик Артем, известен със своите развлекателни, с елементи на гимнастика, програми.

 

Гала-бенефисът, озаглавен „Пътят” ще събере много звезди и почитатели на Йордан Йовчев на 23 февруари, в зала „Арена Армеец”. Спектакълът се провежда с финансовата подкрепа на Корпоративна търговска банка АД и Застрахователно АД "ВИКТОРИЯ", и е с благотворителна цел.

 

Събраните пари от билетите, ще отидат за развитието на българската гимнастика. Организатори са „24/7 Event Company“. Билетите за спектакъла са на цени от 10 и 15 лева и вече се продават в мрежата на Eventim.