Бенефисът на Йордан Йовчев ще се проведе на 23 февруари

снимка: БТА

Бенефисът на най-добрия български гимнастик Йордан Йовчев ще се проведе на 23-ти февруари в "Арена Армеец" в София. Бенефисът ще се проведе един ден преди 40-годишния рожден ден на Йовчев.

 

За шоуто в България ще пристигнат със сигурност румънците Сандра Избаша, Мариян Драгулеску, както и Александър Шатилов (Израел). Драгулеску има един сребърен и два бронзови медала от олимпийските игри в Атина през 2004-та година. Вера Маринова пък ще бъде спенарист на спектакъла.

 

В шоуто ще участват представители на всички гимнастически федерации от България, сред които националния ансамбъл по художествена гимнастика, Силвия Митева и други. Трупата на Нешка Робева също е потвърдила участие.

 

Преди два дни стана известно, че един от най-големите ни спортисти ще бъде предложен за орден "Стара планина" първа степен. 

 

Припомнете си как протече последната година в кариерата на неповторимия Йордан Йовчев.

 

В същото време, в зала "Раковски" продължава подготовката на националите за Европейското първенство по спортна гимнастика, което ще се проведе през април в руската столица Москва.

 

Под ръководството на националния треньор Красимир Дунев тренират Ярослав Вовк, Исус Маринов, Христос Маринов, Мартин Ангелов, Емил Стоименов, както и възстановените от контузии Александър Батинков и Велислав Вълчев.

 

При жените се подготвят Ралица Милева, Валентина Рашокова, Яница Добрева и Виктория Георгиева. Първото състезание от държавния календар е турнирът за Купа България на 22-23 март.