Йордан Йовчев ще отговаря за спорта в новия кабинет

снимка: БТА

Големият български гимнастик Йордан Йовчев ще отговаря за спорта в новия кабинет и новото Министерство на младежта и спорта. Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан.

 

Министър на спорта е проф. дфн Мариана Георгиев-Бенчева. Тя е доктор на философските на науки и професор по синтаксис в института по български език към БАН. Нейната кандидатура предизвика много полемики както между политическите партии, така и между спортни личности.

 

Според Местан именно Йордан Йовчев ще движи спортните неща в кабинета на министър Георгиева-Бенчева.

 

"Министерството на спорта има разширени функции, свързани с младежта и то има нужда от хуманитарист. От това спортът няма да страда, защото за него ще отговаря гениалният български спортист Йордан Йовчев", заяви Лютви Местан. 

 

Данчо Йовчев е заместник-министър на спорта в служебното правителство на Марин Райков. Вчера той и министър Петър Стойчев отдадоха своите отчети за периода начело на министерството.

 

До момента великият гимнастик не е потвърдил официално дали изказването на Лютви Местан и дали ще се съгласи да остане на този пост.

 

Sporta.bg ви припомня, че Йордан Йовчев сложи край на великолепната си кариера с изключителен бенефис в зала „Арена Армеец". Данчо беше и председател на федерацията по гимнастика.