Пътят на една легенда - бенефис и гала спектакъл на Йордан Йовчев!

галерия:

снимка: БТА

Йордан Йовчев - името, което кара всеки един българин да настръхне и да се гордее със своя произход и родина.

 

Човек, който даде всичко от себе си, до последния възможен момент, в името на това да радва своите сънародници и да сложи България на световната карта на спорта.

 
Е, вече повече от 20 години след дебюта му на Олимпиада в Барселона той продължава да ни радва с изпълненията си на халки, земя, успоредка....Всъщност, той ще ни зарадва само още един път - на своя бенефис, който ще се състои на 23 февруари 2013 година. Точно един ден преди Данчо да навърши 40 години.

 

Това е уникална възможност за всички българи да видят на живо великолепните изпълнения на Данчо. Участникът на 6 Олимпиади много рядко е показвал своите възможности пред сънародниците си. На 23 февруари обаче ще бъде последното представление на легендата, с което той приключва своя спортен път.

 

Точно така се казва и името на спектакъла бенефис: ПЪТЯТ - спектакъл на Йордан Йовчев.

 

Организаторите от "24/7 Event Company" са подготвили 85-минутно зрелище от най-високо художествено качество, програмата ще включва множество изненади и впечатляващи изпълнения на спортисти, акробати и музиканти.

 

 

Освен на уникалните възможности на Йордан Йовчев публиката ще има възможност да наблюдава и някои от най-големите легенди в спортната гимнастика.

 

Очаква се в „Арена Армеец" да пристигнат двукратната олимпийска шампионка - румънката Сандра Исбаша, осемкратният световен шампион Мариан Драгулеску и носителят на отличия от последните световни и европейски първенства Александър Шатилов.

 

Трупата на Нешка Робева и възпитаничките на Ина Ананиева ще украсят сцената с грацията и изяществото си. Шоуто ще се допълва от уникални светлинни и звукови ефекти и оригинална сценография. В ролята на сценарист на представлението влиза легендарната спортна журналистка Вера Маринова, която познава най-добре историята на гимнастическите спортове у нас. Някои от най-добрите ни таланти в гимнастиката също ще бъдат на сцената.

 

Очакват се още няколко имена на световно известни личности да бъдат потвърдени следващата седмица, заявиха организаторите за Sporta.bg.

 

Билетите за страхотното шоу ще струват между 10 и 15 лева. Те вече се продават в мрежата на Eventim. Също така желаещите да се сдобият с ценните хартийки могат да направят това и на касите на „Арена Армеец" всеки делничен ден от 10:00 до 17:30 часа. Цялото шоу е с благотворителна цел. Събраните пари от билетите, ще отидат за развитието на българската гимнастика. Данчо Йовчев вече обяви, че голямата му мечта е момента е залата да се напълни и над 10 хиляди българи да гледат на живо изпълненията му!

 

Емоциите и забавлението на всички в залата е гарантирано. Данчо Йовчев е известен освен със страхотните си забавления и с огромното си чувство за хумор, което гарантира още повече настроението в залата.

 

 

Такива гала спектакли с легенди на спортната гимнастика са много популярни по целия свят. В България публиката много рядко има шанса да види нещо подобно затова не пропускайте уникалните моменти и изпълнения на 23 февруари от 19:30 часа в зала „Арена Армеец".

 

Йордан Йовчев е първият гимнастик, участвал в шест поредни олимпиади от 1992 до 2012 в историята на спорта. В кариерата си има 4 олимпийски медала - един сребърен и три бронзови. През 2001 и 2003 година става двоен световен шампион на земя и халки, а през 2002 - двоен световен вицешампион в същите дисциплини.

 

Спектакълът на 23 февруари ще се проведе под патронажа на премиера Бойко Борисов и кметa на столицата Йорданка Фъндъкова, и с финансовата подкрепа на Корпоративна търговска банка АД и Застрахователно АД "Виктория", и е с благотворителна цел.

 

Sporta.bg е официален партньор на събитието и ще ви информира с всичко най-интересно около бенефиса на Йордан Йовчев.

 

Представяме ви някои от най-интересните видеа в мрежата свързани с Йордан Йовчев:

 

Насладете се на изпълнението на младия Данчо Йовчев на Олимпиадата през 1996 година, което е второ участие за гимнастика на Олимпийски игри.

 

Нека да си припомним и блестящото изпълнение на Данчо на Олимпиадата в Атина през 2004 година, когато бе ощетен брутално от съдиите!

 

Това са кадри от филма на световната централа по гимнастика посветени на рекордното за този спорт шесто участие на Йордан Йовчев на Олимпийски игри!

 

Това е едно от последните изпълнения на Данчо по време на квалификацията на Олимпиадата в Лондон

 

Гимнастиците могат да се забавляват и го показват в следващото видео на един гала спекталък в Мексико. Нещо подобно трябва да очакват и българските зрители.